Plast förpackningar – måste vi ha dem?

Här kommer ett första urval av återvinningstankar kring hur vi kan minska vårt ”plastberg”.

 

” Magic softness kids” När man går till affären och ska köpa tvål så finns det en stor tunna där man kan fylla på tvål i stället för att köpa ny plast kartong

 

Om man vill ”återanvända” sin schampo flaska så går man bara till affären för där finns en stor schampo behållare. Den innehåller massor med olika schampo sorter för att dom olika schampo sorterna är indelade i olika sektioner. Så det är bara att gå och välja själv om man vill ha samma schampo som innan eller ett annat schampo. Om man gör detta så slipper så stora mängder plast och klimatförändringar.

Kalas knäcke låda – istället för att ha knäckebröden i plastförpackningar kan man ha den i papper.

 

Varje familj har en juicepaket hemma. Sen när den tar slut går man till en lämplig affärsman. Där finns en juice automat. Där man kan fylla på sitt juicepaket. Om man ska fylla på något annat så gör man det. Sen så betalar. Så sparar man plast.

 

En sminkbortagnings förpackning kan vara i glas i stället för plast. Nackdelen är att man inte kan trycka på den och om man tappar den så går den sönder. Men fördelen är att det är bättre för miljön och glas är enklare att smälta ner och använda det igen.

 

BUBBELPLAST: Den mer miljövänliga ersättningen är att paketera det med ”popcorn”. Det är billigare, man slänger bara popcornen sen i komposten och då blir det till jord. Man kan också ta gamla tidnings papper som man återvinner. Nackdelen är att popcornen kan börja mögla om dem blir blöta, men oftast är paketen vattentäta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *