Snart är det dags för Earth Week.

I fredags gjorde vi en avstämning av kunskaperna som vi skaffat oss i temat ”Kemiska reaktioner”. Vi har pratat om det här i skolan, eleverna har varit medvetna om att det skulle ske och upplevelsen är att de tagit lektionerna på stort allvar och drivit sitt lärande framåt. Jag brukar kalla det för 75 % test, i den meningen att det görs när vi har avverkat just så mycket av temat.

Skulle nu någon trots allt inte riktigt uppnått målen så ges det alltså möjlighet att uppnå det efter lovet eftersom temat fortsätter då.

Vi kommer då bl a lära oss mer om olika plaster, och det är här kopplingen till Earth Week kommer.

 

Barnen kommer att få fundera kring vilka plastförpackningar vi har som egentligen är onödiga … Varför de är onödiga … Hur vi skulle kunna ”ersätta” dem … Vi kommer helt enkelt att försöka hitta vägar för att minska all den mängd plast vi slänger idag.

Om det nu är så att någon ”onödig” plastförpackning tar slut under lovet vore det alldeles utmärkt om den fick följa med till skolan måndag vecka 9. Vi kommer att beskriva och koppla QR koder till våra texter om hur det skulle kunna gå att klara sig utan alla plastförpackningar. Dessa kommer vi sedan att ställa ut på Stadsbiblioteket under Earth Week.

 

Det här inlägget postades i Bibliotek och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *