Dan före dan …

… är det idag. Vi har haft en produktiv dag med sol och planet tillverkning, text skrivande, utskriftshaveri för undertecknad, frågefunderingar, slöjd icke att förglömma och lite annat.

För imorgon gäller följande :

Vi åker med stadsbussen till stan ca kl 9.00. Skolan betalar, inga pengar skall medtagas. När vi kommer ner går vi till ett behagligt ställe och äter den go´fika som alla tar med. Tänk på att ta med dubbel dricka ( även till lunchen alltså ). När vi är klara så tar vi oss längs med Storgatan och kollar in de ”spotar” där vi ska placera våra planeter.

Kl 10.45 ska vi befinna oss utanför restaurang PM, och då kommer även Carina från Radio Kronoberg att ansluta. Kl 11.00 beräknas bussen som för astronauterna från tågstationen i Alvesta anlända. ( Vi håller alla tummar för att SJ levererar !!! )

Kristina Alsér välkomnar och sedan är det vår tur att ta vid. Elever kommer att berätta kort vid varje planet och visa våra QR koder. Vi vandrar tillsammans mot residenset och beräknar att vara där kl 11.30. Enligt press meddelandet kommer det då att ges tillfälle för eventuell press på plats att prata med barnen om deras kunskaper. Vid 12.00 går vi mot Strandbjörket dit Anders, vår vaktmästare, kommer att leverera dagens lunch – hamburgare:-) Vi kunde dock inte få någon dricka till så packa med det också.

Det blir ingen idrott imorgon men tänk på kläder efter förhoppningsvis soligt väder. Tag med något att sitta på.

När vi är klara så tar vi en passande buss tillbaka till skolan och räknar med att avsluta dagen i vanlig tid.

Så om det tillåter imorgon så är ALLA välkomna att slå följe längs Storgatan och vår alldeles egna planetpromenad!!!

Vi har uppmanat barnen att fundera och klura på spännande frågor som de kanske får möjlighet att ställa till astronauterna. Fundera gärna tillsammans med dem !!!

Idag såg vi STS 116 åka till ISS – här kommer den igen :

Vem som åkte med och när det var vet barnen!!!

 

 

 

Det här inlägget postades i Fysik, GOTD, IT, NO, Okategoriserade, Teknik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dan före dan …

  1. linda skriver:

    Åh, vad spännande! Kommer nog ner en runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *