Barn och ungdomshälsan informerar

Hej

Vi på Familjehälsan/Barn och- ungdomshälsan kommer att genomföra en föräldrasamtalsgrupp för föräldrar till barn mellan 8-12 år i februari 2016 (se nedan alternativ bilagan). Vårt uppdrag är att arbeta för att främja psykisk hälsa och detta är ett led för att arbeta med det.  Vi arbetar också med att förebygga och behandla psykiska ohälsa.

Vi vänder oss i första hand till dem som inte har varit i kontakt med oss innan eller haft en kortare kontakt och som vill träffa andra föräldrar och prata om föräldraskap, att vara en familj, barns utvecklingsåldrar och att hantera känslor. Vi träffas tre tillfällen mellan kl 17-19 (se nedan samt bilaga).

Målet är att stärka föräldrarollen dela föräldraskapets utmaningar med andra föräldrar genom kortare teori och samtal mellan föräldrar med barn i liknande åldrar.

Vi hoppas ni vill vara oss behjälpliga att nå ut till föräldrarna genom att vidarebefordra mailet till aktuella lärare för vidaredistribuering till föräldrar i deras klasser och till elevhälsan.

Vi har pratat med några lärare som kom med idén att de kunde vara vår länk att nå föräldrarna. Vi har förstått att många lärare skickar veckobrev till föräldrarna och hoppas därför att vår inbjudan kan komma med i ett sådant.

Tack på förhand.

Hör gärna av er om ni har några funderingar

 Hälsningar

Marie Swelén

Det utmanande föräldraskapet_inbjudan2016 februari inbjudan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *