News in levels – en digital resurs

*news in levels

 

Det där att våga prata engelska, att våga uttrycka sig, att våga testa språket … är något som vi hela tiden jobbar med. Jag försöker prata så mycket engelska som möjligt under lektionerna, blandat med översättning till svenska och uppmanar eleverna att våga prata.

En av alla digitala resurser som finns heter ”News in levels” och är precis det, nyheter i nivåer. Eller snarare samma nyhet i olika nivåer.

Det publiceras en nyhet om dagen på sidan och den presenteras i 3 olika nivåer. På den första nivån ligger en kort text och några ord som förklaras lite extra på engelska. På den andra nivån finner vi en lite längre, mer beskrivande text och på den tredje nivån finns en längre, utvecklad text och en film som helt följer den texten. På andra och tredje nivån finns dessutom fler begrepp och ord som förklaras på engelska.

I skolan går vi igenom alla texterna, förklarar ord och begrepp på svenska och ser filmen. Det finns naturligtvis chans att ställa frågor.

Det här ger mig en möjlighet att individualisera då eleverna själva kan välja den nivå de känner passar dem. Samtidigt bearbetar alla elever samma innehåll.

I kursplanen för engelska kan vi läsa:

Genom undervisningen i ämnet engelska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga attförstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter,

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

I arbetet med News in levels uppnår vi allt.

 

Just den här veckan blir det lite speciellt eftersom vi ”går in för landning” inför vårt astronautbesök. Jag har valt en gammal nyhet från 2013 som läxa då den beskriver hur kinesiska elever blev undervisade från ISS. Tanken, förutom att träna på att prata och lära sig mer engelska, är att det kan föda funderingar och locka till intressanta frågor att ställa till våra besökare.

Vi går igenom sidorna i skolan enligt ovan och den specifika läxan till nästa vecka är att :

Se filmen på nivå 3 ( rather easy )

Level 1

Level 2

Level 3

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Engelska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *