My shield – en rit och skrivuppgift i engelskan.

I engelskan arbetar vi med en bok som kallas ”My journal”. Ett tips från en kollega i ”nätkollegiet”. Tanken är att vi ska skriva löpande texter i skrivboken, lite mer utvidgade än de vi gör i Workbook.

Första uppgiften var att rita och måla en egen sköld, my shield. Den skulle delas in i 4 delar och de skulle representera hemmet, någon favorit, någon hobby och ett ställe man ville åka till. Det blev riktigt fina bilder i boken.

Andra uppgiften blev att beskriva skölden med egna ord. På engelska såklart. När man jobbar och gör så gott man kan utifrån de egna förutsättningarna kan det inte bli bättre. Det lades ner mycket energi på texterna.

När jag läst igenom allas texter  markerade jag en grön respektive en gul mening hos var och en av eleverna. Den gröna meningen är en mycket bra mening medan den gula är bra men kan utvecklas och göras bättre. Jag introducerade jobbet med hjälp av gamla elevexempel som vi gick igenom tillsammans.

image

Därefter vidtog arbetet i olika grupper och eleverna fick reflektera och gemensamt komma fram till varför de olika meningarna var gröna respektive gula. Bra diskussioner!

På onsdag gör 5b samma övning och då kommer bilder från deras lektion.

Det här inlägget postades i Engelska, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *