Medeltiden – berättarlektion

Hej!
Idag på SO:n har jag haft en berättarlektion om medeltiden. Det är ganska spännande att få höra om hur kungasläktingar och kungasöners längtan efter makt och rikedomar drev dem att till att strida och gräla med sina syskon att de till och med slängde varandra i fängelsehålor och skickade nyckeln ner i ån, så som hände, enligt sägnen vid Nyköpings hus på medeltiden.

Eleverna har fått se en tvåminuters sekvens från filmen Arn vilket lockade många att se hela filmen. Av upphovsrättsliga skäl samt att åldersgränsen är 11 år kan vi inte visa den i skolan. Vilket är synd, för även om inte allt är riktigt sant i filmerna får man ändå en god inblick i hur det var på medeltiden. Vi sa klart och tydligt till eleverna att om de önskar se hela filmen skall de ha föräldrarnas godkännande och att det bör vara en vuxen med. Filmen är bra och relativt trovärdig men kan innehålla känsliga scener där av bör filmen ses ihop med en vuxen.

I morgon på SO:n reder vi ut lite begrepp och bilder från stenålder till medeltid.

/Susann

 

Om susjen

Har arbetat som lärare i snart 15 år. Huvuddelen på mellanstadiet på grundskolan men sedan september 2015 har jag en anställning på Teleborg Centrums grundsärskola i åk 7-9. Ett av de mest stimulerande jobb som jag har haft.
Det här inlägget postades i Historia, SO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *