Tisdag 7 oktober.

Idag är det ”stora slöjdaredagen” som en elev uttryckte det. Precis som på musiken är klasserna indelade i tre grupper och alla eleverna har slöjd under förmiddagen. Den här terminen är det två av dem som har träslöjd och en som har textil. Vi lovar att återkomma med bilder från slöjdsalarna.

På SO:n repeterade vi vad vi lärde oss om kartan förra veckan och hur det går till att hitta i en kartbok. Vad finns det för alternativ till en kartbok/atlas? Hur gick det till förr i tiden när de första kartorna producerades? Varför blev det fel ibland? Och vad har satelliter med dagens kartor att göra? Dessa frågor och några till diskuterades bland eleverna och det fanns många tankar och reflektioner.

Sedan såg vi ”Geografens testamente”.

TV-serien handlar om karaktären Holger Nilsson och hans vän ingenjör Mortensen. Holger ärver en mystisk maskin som kallas graaf efter den världsberömda geografen Mary Diana Graaf. Han beger sig ut på en skattjakt med ingenjör Mortensen över hela Sverige och letar efter sju skatter som så småningom ska leda dem till Marys mytomspunna laboratorium. De får dock akta sig för en mystisk och ondsint gestalt som är ute efter graafen.

 

Geografens testamente

Här hittar ni länken till filmen :

http://www.ur.se/Produkter/161203-Geografens-testamente-eller-Den-stora-Sverigeresan-De-stora-sjoarna

På eftermiddagen labbade vi med blandningar och lösningar.

 

Det här inlägget postades i NO, Slöjd, SO och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *